torsdag 30 december 2010

Åhh vad skönt med helg! Var hemma lite tidigare än vanligt idag och snälla Ami hade tagit med sig lasagne, när Arne och Ami kom och lämnade Julia, så vi fick mat med en gång när vi kom hem. Tack Ami! Du är så omtänksam!

På väg hem svängde vi in till Skene järn och köpte en eldkorg som vi ska ha utanför köksfönstret imorgon. Hoppas att det blir fint! Ska se om jag inte kan ta några kort på den imorgon.

Ikväll ska vi städa och fixa lite inför imorgon så att vi slipper göra allt imorgon. Jag har lagt in en Bacardi breezer i frysen som jag tänkte smutta på medan jag städar. Kanske blir lite roligare då :)

tisdag 28 december 2010

Tomten kom med paket idag!

När vi kom hem efter jobbet idag stod det en påse på golvet. I påsen låg ett paket :) Det var en julklapp från Anna. Blev jag glad eller blev jag glad! Jättekul att komma hem och få paket innanför dörren.



I paketet fanns denna jättesöta sminkväska! Tack Anna! ♥
Ikväll har vi handlat det mesta inför nyår. Så skönt! I år delade vi upp det lite så vi gör inte allt. Vi fixar huvudrätt, dricka och lite nattamat sedan fixar gästerna förrätt, efterrätt och snacks. Efterrätten görs av
Louise och Per-Anders så det känns väldigt bra att ha delat upp det med tanke på hur smarriga recept Louise har på sin blogg :)

Imorgon är det jobb igen. På kvällen SKA jag åka skidor :) Skulle gjort det idag men vi handlade och var inte hemma förrän 20.15 och då kändes det lite sent att åka iväg så imorgon ska jag åka direkt efter jobbet.

söndag 26 december 2010

Blandade bilder

Spelade detta spel på julafton.



Shoppade en fjärrkontroll till kameran idag på Mediamarkt då jag fick ett stativ av Erik i julklapp. Hoppas kunna ta lite bättre bilder nu. Nästa inköp är ett macro objektiv.





Tomten.



Morgonpresent från Erik till mig :)



Mamma och jag har namnsdag på julafton så vi brukar ge varandra en present. Jag fick detta fina paket!



I paketet låg dessa fina vantar.

Ett litet inlägg från bilen. På väg in till Borås, men först en sväng till Mio i Viared.

Julafton var mysig och trevlig på alla sätt. Ska lägga in lite bilder senare. Nu är det planering för nyår som gäller. Vi blir ett gäng som firar hemma hos oss. Kul! Först är det en veckas jobb som gäller. Är nog inte så många som jobbar så det är skönt.
Kväll ska jag försöka ta mig ut i skidspåret om det inte är för kallt.
Ha en bra dag!





torsdag 23 december 2010

Julafton imorgon?

Fattar inte riktigt att det är julafton imorgon! Ska bli mysigt! Först ska Erik och jag till Kinnasten till min bror Johan och hans familj. Dit kommer också Jacob, mamma, pappa, Annas mamma, syster och Lennarth. Vid fem åker Erik och jag och hämtar Julia och så åker vi till Kinna till Eriks mamma och pappa. Där är också Johan, Helen och Edvin.

Ikväll tar vi det lugnt. Kollar på tv, slår in paket och tar oss en drink. Skönt att vara ledig!

Ha en riktigt God Julafton ♥



onsdag 22 december 2010

Leker lite med en ny camera APP... :) måste sysselsätta sig på väg hem på jobbet!








söndag 19 december 2010

Fler jultraditioner

Idag åkte jag in till mamma och pappa. Det var dags för det årliga baket av Hedvigs jul bröd.
Hedvig är idag inte i livet men var min mammas mormor och morfars hushållerska när mamma var liten. Mamma och hennes syskon blev som barn till Hedvig och de höll kontakten ända tills hon gick bort. Hedvig bakade varje år julbröd som är som ett hårt tunnbröd. Varje år vid jul åkte jag med mamma till Hedvig och så fick vi en påse med julbröd och mina syskon och jag fick var sitt kuvert med en peng.
För mig är det ingen jul utan detta julbröd. Receptet har varit hemligt i alla år och mamma och hennes syskon fick det först när Hedvig själv inte orkade baka brödet. I år var första gången jag var med mamma och bakade och det får bli en tradition för det var mycket mysigt ♥



Ikväll har jag klätt granen. Här är resultatet.



Här är några av de saker jag har i granen på närmare håll:













lördag 18 december 2010

Lilla Jul och paketinslagning

Det blev kladdkakor till slut. Glömde ta kort men ni vet ju säkert hur en gammal hederlig kladdkaka ser ut. Jag gjorde dem lite roligare genom att använda pepparkaksformar som jag lade på och sedan pudrade florsocker över så att det blev mönster. Det blev en älg på den ena och hjärtan på den andra. Goda blev de!

När Erik vaknat och vi ätit frukost städade vi och tog in julgranen i vardagsrummet. Blev bra tycker jag. Här är den (utan pynt dock, det får bli ett kort när den är färdigpyntad också):



Lilla Jul blev lika trevlig som vanligt. God mat och kul att träffa Eriks släkt. Vi brukar köra en julklappslek varje år. Alla får köpa en julklapp för ca 50 kr och sedan står vi alla runt ett bord med klapparna på ett bord. Vi låter sedan två tärningar gå runt bordet som vi alla får slå och får man en sexa får man välja ett paket. När alla fått ett paket öppnar vi dem. Nästa steg ställer vi en klocka som ringer efter en viss tid, dock vet ingen när den ringer. Tärningarna går runt bordet igen och får man en sexa kan man byta paket med någon. När klockan ringer får man det paket som man har just då. Jag fick en ficklampa, Erik en lykta och Julia en kokbok samt jättesöta knäckformar.

Jag slog in våra paket. Det är så kul! :)



Varför sova en lördagsmorgon...

Sitter uppe själv i mörkret. Vaknade 7.15 och kunde inte somna om. Varför!!! Vill sova :) Det första jag gjorde var och tänka på jobbet också. Jobbar man för mycket då eller?!
Har satt på ugnen och tänkte ta tag i kladdkakebaket. Lika bra att få det gjort. Blir vanliga kladdkakor. Hoppar idéen med att göra små fina roskladdisar. Har inte riktigt tid för det känner jag. Måste hitta ett bra recept på kladdkakor. Hmm kanske ska kolla ändå. Återkommer med resultatet.

Ha en underbar lördag!

torsdag 16 december 2010

Krockat

Ja då har jag gjort första bucklan på bilen. Så klantigt! Backade på en bil... Så nu måste jag fylla i en massa papper :( Usch och inte nog med det så har det varit jättemycket på jobbet idag också så det har gått i ett. Hoppas på en lugnare dag imorgon.
Köpte med oss kinamat hem från Casablanka i Skene. Gott! Efter maten var det bara att ge sig ut och skotta uppfarten. Fick in granen också i grovingången. Den får stå där över natten och torka. Hoppas att den överlever. Den har trillat två gånger på altanen. Tror att den kommer bli fin i ett av hörnen i vardagsrummet. Ser fram emot att få klä den. Men det gör vi först när Julia kommer hit. Nu är hon hos sin mamma.

På lördag ska vi baka kladdkaka. Vi ska fira lillajul med Eriks farmor och farfar och blev ombedda att ta med kladdkaka. Funderar på att använda ros formen igen. Har en tanke i huvudet, får se om det blir som jag tänkt mig :)

Ha en trevlig fredag ♥

måndag 13 december 2010

Pepparkaksmuffins ♥

Visst blev de fina! Använde formen vi fick av Anna och Anders i inflyttningspresent. Så nöjd! Jag var orolig att det skulle vara svårt att få ut dem hela från formen men det var inga problem.

söndag 12 december 2010

Äntligen!

Äntligen har vi beställt färg till sovrummet. Till en början blir hela rummet i vit supermatt färg. Sedan blir det nog en fondvägg bakom sängen. Det beror lite på sänggaveln. Just nu är vi inne på att göra en egen gavel med något mönstrat tyg. Hur resultatet blir återstår att se men jag lär väl visa lite bilder när det är klart.

Idag har mamma och pappa varit här och ätit lunch. Trevligt som vanligt! Fick några tomtar att hänga i granen som mamma och pappa köpte till sitt hem för många år sedan. Tack!

lördag 11 december 2010

Julgranshuggning

Idag var det dags för den årliga julgranshuggningen hos familjen Hermanson i Skephult. Lika trevligt som vanligt! Korvgrillning, glögg, pepparkakor mm och mycket trevligt sällskap. En gran hittade vi också :)

Efter granhuggningen åkte vi till Kinna och där blev det lite julbak och middag*2. Johan, Helen och Edvin var där också, trevligt!

Dagen i bilder:









fredag 10 december 2010

Fredag, äntligen fredag!

Åhh vad skönt med fredag. Knappt jag tror det är sant! Det är väl helt underbart när det känns som torsdag och så är det fredag. Fredag är en bra dag tycker jag, framför allt fredag kväll. Så skönt att komma hem efter en lång dag på jobbet och veta att man kan sova på lördag morgon.

Igår hade vi julfest på jobbet. Först körde vi gokart. Kul, men det finns de som tycker det är roligare :) 21 stycken var vi, varav två tjejer. Vi delade in oss i lag om tre st och det lag som körde flest varv på 60 min vann. Jag var inte med i det vinnande laget men vi kom inte sist i alla fall...
Efter gokarten åkte vi till en lokal vi hyrt och där bjöds på god mat. Vi brukar köra knytkalas. Alla får något de ska fixa. Jag var ansvarig för osten, smidigt med tanke på att jag inte kan åka hem mellan. Det var i allafall väldigt trevligt men det blev inte så sent så jag har inte varit jättetrött idag.

Imorgon är det dags för den årliga julgranshuggningen! Varje år bjuder Anna och hennes familj in vänner och bekanta till deras gård och därifrån går vi ut i skogen och grillar korv, dricker glögg och hugger gran. En mycket trevligt tillställning som vi ser fram emot. Tur att Erik och Julia ska med och välja. Sist var jag själv och högg en gran och när jag kom hem med den såg de med skeptiska ögon på den och kom med förslaget att en gran på balkongen är fint... Men väl på plats i lägenheten blev den faktiskt fin...kanske lite sned...


Undrar vem som ska få detta paketet...



Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll!

måndag 6 december 2010

Igår blev det en sväng på skidorna igen. Arne var uppe och åkte också så jag fick lite sällskap. Trevligt!
Efter skidturen åkte vi och hälsade på Sätilaborna; Johan, Helen och Edvin. Vi hade inte sett deras nedervåning sedan de renoverat. Blev jättefint! Fika fick vi också som var riktigt gott. Tack!

Idag testade jag för första gången att göra knäck i micron. Emma på jobbat sa att hon brukade göra det, själv har jag aldrig hört talas om det. Hade grädde som gick ut idag så det passade ju bra. Knäcken blev helt ok. Jag gjorde två satser, en med choklad och en utan.

lördag 4 december 2010

Lördag med mycket på schemat

Idag började jag med att åka in till Kinna och klippa luggen. Skönt att få den kort igen och frisyren blir som ny men kostar ju inte alls lika mycket som att klippa hela håret. Därefter åkte vi till Eldabutiken i Kinna och nu har vi köpt en kamin. Galet! Kommer få den installerad i januari. Vi har ju varit lite sega med att bestämma oss men det känns som ett stort beslut så vi vill inte förhasta oss bara för att få i den innan jul. Det har tagit tid att få in alla offerter också men nu så är det ingen återvändo.
Efter kaminköp åkte vi till Fritsla tyglager och kikade. De har mycket fina saker.

Idag har jag äntligen invigt mina längdsskidor. Åkte inte jättelångt men det kändes bra och det blir nog en tur imorgon också. Kul motion måste jag säga. Efter skidturen hyrde vi tre filmer och sedan var vi ute på en promenad. När vi kom hem efter promenaden pyntade jag dörrkransen som jag köpte förra helgen. Så nu är dörren pyntad också. Känns som att vi hunnit med mycket idag.





Idag har vi ätit riktigt gott. Till lunch blev det potatisplättar, blodpudding och lingon.



Till kvällen lyxade vi till det med röding. Jag fick ett tips från en arbetskamrat att fylla fiskfiléer med skagenröra eller någon annan skaldjursröra, ställa dem på högkant i en form, hälla på lite vin och lite citron och sedan in i ugnen. Det blev riktigt gott! Enkelt var det också.

Jag gjorde såhär:

2 personer
4 rödingfiléer
ca 1,5 dl skagenröra
ca 2 dl vin
ca 2 msk citron (lite efter tycke och smak)
salt

Lägg en klick skagenröra på filéerna och rulla ihop. Använd tandpetare för att hålla ihop dem. Ställ dem på högkant i en ugnsfast form, då rinner inte röran ut lika lätt. Ett tips är att ta en ganska liten form så att de står tätt. Häll vin och citron i botten av formen. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 15 min till fisken är klar. Servera med pressad potatis och grönsaker. Smaklig måltid!

fredag 3 december 2010

Vilken trevlig fredags kväll det blev! Anna och Anders har varit här och vi har ätit hemmagjord pizza, delat en flaska rödvin och skrattat. Härligt, kunde inte bli en bättre fredag. Tack för trevligt sällskap!

Kolla in denna underbara kakform Erik och jag fick i inflyttningspresent av Anna och Anders. Tack! (Anna, du vet precis vad jag vill ha ;))









Imorgon ska jag klippa luggen och sedan blir det en tripp till Fritsla tyglager för att kolla om vi hittar gardiner. Blev inspirerad av Maria och Calle som köpt riktigt snygga turkosa gardiner där. Hoppas att vi hittar något, känns lite tomt i fönstren nu.

Trevlig helg!

torsdag 2 december 2010

Kvällsmys hos Maria ♥

Ikväll har jag varit hos min fina vän Maria och träffat söta Erik. God kvällsmat fick jag, köttfärssoppa och lussebulle till fika. Gott! Så mysigt att träffas bara hon och jag och prata om allt möjligt. Tack bästa vännen! :)

Inte bara fika fick jag utan två presenter också! Tack!

Tre jättefina armband!


Ett jättefint örngott ♥


Nu är det läggdags och snart är det helg! Skönt!

Glöm inte att ta det lugnt på vägarna. Det är jättehalt! Jag halkade på vår uppfart. Det gick bra som tur var. Förhoppningsvis såg inga grannar då det var mörkt ute... :)

onsdag 1 december 2010

Minnen från förr

Denna fina bonad fick jag av min kära farmor ♥ Hon gjorde en sådan till alla hennes barn och barnbarn. Vi har alltid haft en likadan bonad på väggen i mitt bardomshem så länge jag kan minnas och för mig är det jul. Den får mig också att minnas min fina farmor och de minnen jag har med henne. Jag tycker det är så kul att ha denna som minne av henne och jag tycker inte att ett hem enbart ska fyllas med nya saker utan för mig är det också viktigt att ha saker som bär med sig minnen. Det tycker jag gör ett hem personligt.


I bakgrunden ser ni vår nya matta och julstjärna.