söndag 20 februari 2011

Hemma i Skene!

Ja då var vi hemma igen efter en veckas semester i Sälen. Det har varit en skön vecka med skidåkning i Högfjället, Hundfjället, Tandådalen, Lindvallen och Trysil. Det har varit väldigt kallt och vi fick endast se solen de två sista dagarna men då njöt vi. Resan hem gick bra och vi var hemma så att jag hann men tennisen klockan 18.00. Tänkte gå denna terminen också så får jag se hur jag gör nästa år. Nu har vi nya tränare och de får helt klart godkänt! De körde hårt med oss men det är bra att jag får svettas lite :)

När vi kom hem kändes det som att det var vår i luften och jag måste erkänna att det var skönt. Längtar till lite ljusare dagar med sol och fågelkvitter.

Nedan är lite bilder från veckan, mest från de två sista dagarna då det var fint väder.


Trysil besökte vi i torsdags och det kan jag verkligen rekommendera. Bra och långa backar.


Eftersom det var så kallt köpte jag mig en "rånarluva". Syns dock inte så bra på bilden.






Stugan vi bodde i. Det fanns fyra lägenheter och vi bodde på andra våning. Det är vår ingång som syns på bilden.


Backarna i Högfjället.


Erik.








Sittliften sista dagen i Tandådalen.


5 km längdskidor blev det sista dagen också.

fredag 18 februari 2011

Solnedgång











Bättre väder idag


Idag är det Lindvallen som gäller. Vi ska passa på att fika med Maria och Calle som också är här och åker skidor.
Redan fredag. Skulle kunna tänka mig att stanna några dagar till.

Ska lägga in lite bättre bilder när jag kommer hem. Det är så segt att ladda bilder hör uppe så jag bloggar med mobilen.

Ha en härlig fredag!





torsdag 17 februari 2011

Trysil here we come

Nu bär det av till Trysil för att testa backarna där. Snön yr men jag håller tummarna för att det ska bli sol under dagen.

Ha en underbar dag!




















onsdag 16 februari 2011

Hundfjället

Idag har vi varit i Hundfjället och åkt skidor. Sköna backar och mycket snö. Det har snöat hela dagen. Har filat på skidtekniken idag :) Tur man inte ser sig själv åka :)

Ikväll ska vi ut och äta pizza med Pia, Magnus och Molly. Är mätt redan nu men hoppas att jag blir hungrig snart igen.

Imorgon bär det av till Trysil. Ska bli intressant och se hur det ser ut där. Hoppas att solen tittar fram! Blir lite varmare då.

Lite bilder från idag:









måndag 14 februari 2011

Kallt är vad det är men väldigt kul att åka skidor! I år har jag hyrt ett par riktigt sköna skidor. Alltid svårt det där och veta vad man ska ha för några. Igår var vi i Högfjället och Lindvallen. Idag blir det Hundfjället. Någon dag ska vi åka över till Trysil vilket ska bli väldigt kul. Ska försöka ta lite bilder så att ni får se hur det ser ut här.

Nä nu ska jag ta på mig och så ska vi ut i backen :)

Ha det gott!

lördag 12 februari 2011

Packar

Vilken underbar dag!

Jag började dagen med en promenad till MM och handlade kaffe då mamma och pappa kom på en kopp kaffe vid elva. Det var minus tio men solen sken och den värmde en del. Sedan har jag varit en sväng i Kinna och inhandlat lite alkohol och shoppade en sjal till mig själv.
Erik och Julia var i Kinna och hjälpte Arne med boxen till bilen. Erik hämtade sedan upp mig och så fick jag lite lunch i Kinna :) och nu packar vi för fullt!

Sjalen jag köpte idag. Snyggt med spets och mönstrat till jeansjacka när våren kommer.



Ikväll blir det melodifestivalen och så köper vi nog någon mat, orkar inte stå och laga.

Kan inte riktigt slappna av då jag inte hittar ett av mina underställsbyxor. Blir irriterad när jag inte hittar saker och ting. Är ni likadana eller kan ni släppa sådant och bara hoppas att de kommer fram senare?

Vill också passa på att lyckönska Maria och Heiko som idag blir herr och fru Straub! Grattis till er! ♥



Nä nu ska jag fortsätta packa och sedan inta soffan. Ha en trevlig kväll!

fredag 11 februari 2011

Fredag!

Åhh vad underbart med fredag och en veckas semester!!!

Ikväll var middagen serverad när vi kom hem och kaminen tänd. Tack Ami! Helt underbart! Det blev pastasallad med dressing. Jättegott!



Efter maten åkte jag och köpte godis till kvällen och till veckan samt lite mat och annat som behövs till Sälen.

Nu sitter vi i soffan och slappar och äter lite smått och gott...



Tänkte att jag skulle öva lite på snacket i skidbacken också ;)

onsdag 9 februari 2011

Onsdag och snart en veckas semester - Skönt!

I söndags var Anna här och fikade. Mysigt! Nu får vi se till att boka den där shopping/utflykts dagen vi pratat om sedan länge Anna! :)
Efter fikat bar det iväg till Lerum för att kolla på Julia som hade match. De förlorade men de var duktiga och gjorde sitt bästa. Sedan vart det måndag och nu är det onsdag. Vart tar tiden vägen!

Igår var sista gången på fotokursen. Vi redovisade sista uppgiften och det gick bra. Man lär sig väldigt mycket på att kolla på varandras bilder och få feedback på vad man bör tänka på. Ångrar verkligen inte att jag gick kursen. Nu blir det att öva för att inte tappa allt det jag lärt mig. Därför passar det bra med en veckas semester nästa vecka. Då åker vi till Sälen! Ska bli så skönt! Behöver verkligen komma iväg och bara va. Älskar skidsemester. Man blir så härligt trött på kvällarna och kroppen är helt mör.

Ikväll var jag ute och sprang. Det var riktigt skönt. Tänk om man kunde springa tre gånger varje vecka. Varför är det så svårt? Tips någon? :)

Sugen på en Onepice. Funderar på om jag kanske skulle ta och sy en :)


Bild lånad från Onepiece

Ha det gott! ♥

lördag 5 februari 2011

Blåser storm!

Oj vad det blåser idag! Solen tittar fram ibland vilket är trevligt! Vi sov till halv elva idag! Helt otroligt, antar att vi behövde det och det var rätt skönt måste jag erkänna.

Sitter fortfarande i mjukisbyxor. Har bara varit en sväng i Eldabutiken och hämtat vår nyckel som de lånat. Har fotat lite till vår uppgift på tisdag. Vi ska fota ett objekt i olika vinklar där ljusets riktning varierar. En bild där vi jobbar med komposition enligt bland annat gyllene snittet. Tredje uppgiften är att jobba med linjer i bilden.



Snart ska vi ta på oss träningskläderna och ta oss en springrunda. Jag är inte sugen men det är lika bra att få det gjort. Måste få upp flåset :)

För ett tag sedan skrev jag att jag hade sytt något som jag skulle ge bort. Det var ett förkläde som jag börjat på för länge sedan men som jag nu gjorde klart till mammas födelsedag. Hon blev glad.



Ha en trevlig lördag!

fredag 4 februari 2011

Fredag!

Ja då var det fredag igen och helg. Härligt!
Ikväll har pappa, Elias och Felicia varit här. Mamma är i Antwerpen med jobbet och pappa skulle passa barnen så det passade bra att de kom hit och åt kvällsmat. I stället för en blomma fick vi två paket kåldolmar av pappa. Han är för söt! Väldigt bra present tycker jag för då vet vi vad vi ska äta till söndagsmiddag :) Instruktioner hur jag ska göra såsen har jag fått också så det kan jag ju dela med mig när vi provat.



Imorgon lördag har vi inget direkt planerat. Blir nog lite planering av tomten och sedan kanske jag ska fotografera lite beroende på hur vädret blir.
Nu kollar jag på Modern family och sedan blir det väl sängen.

Ha det gott!

torsdag 3 februari 2011

Nya örhängen och AW

Sitter på bussen hem från Göteborg. Dagen till ära har jag mina nya örhängen som jag köpte igår på Lindex.
Vi har haft AfterWork med jobbet. En väldigt trevlig kväll då jag har mycket trevliga arbetskamrater! Vi var på Ölrepubliken. En massa öl att välja på. Bra mat och trevlig personal! Rekommenderas!





Location:Östra Hamngatan,Göteborg,Sverige