lördag 30 april 2011

Underbara Bellis!

Muffins med ananas, kokos och lime



Nu väntar vi på Helena, Håkan och My. My ska få en liten present eftersom hon fyllt 1 år :)

fredag 29 april 2011

Fredag!

Ja då var det fredag, äntligen!

Veckan har mest bestått av jobb, jobb och återigen jobb. Men nu är det helg och då ska det njutas! Sitter med ett glas vitt och kopplar av. Så skönt! Vi har grillat och ätit god efterrätt.

Imorgon kommer Helena, Håkan och söta My. Ska bli så kul att se dem igen. Var så länge sedan! Lilla My har redan blivit ett år. Helt otroligt vad snabbt tiden går...

I veckan har det skett en del förändringar för mig. Positiva men jag väntar till nästa vecka med att berätta då allt inte är helt klart ännu. Cliffhanger...I know :)

Igår var pappa här och hjälpte oss med att måla på fasaden som behövde förbättras. Tack!

Nu ska jag fortsätta slöa och njuta av helgen! :) Ha det gott!

Några bilder från påsk i Kinna.




torsdag 28 april 2011

Några bilder från min födelsedag!

Har inte orkat blogga i veckan då det varit mycket på och efter jobbet. Men här kommer lite bilder från min födelsedag i måndags i alla fall :)

Erik och Julia uppvaktade mig på morgonen med sång och paket. Mysigt!

Kokbok av Leila


Fick två fina toppar som passade båda två!


Springbyxor och tröja...


Vädret var ju helt underbart så jag började dagen med en kopp kaffe på trappen och kikade i boken jag fick


På eftermiddagen kom Anna och vi fikade på muffins som jag bakat tidigare på förmiddagen. Fick en underbar tvål från Odd Molly! Tack Anna!


På eftermiddagen var jag en sväng hos mamma och pappa och fikade. Mysigt!

Nä nu är det dags att sova! Sååå trött! Måste vara allergin som spökar. God natt!

lördag 23 april 2011

Lyckad födelsedagsfest!

Igår firade vi min födelsedag och det var jättetrevligt! Fick många fina presenter.


Underbara blommor från mamma, pappa, Jacob, Johan, Anna, Elias och Felicia.


En kokbok av Julia och Erik


Jag kommer nog bli Skenes nya grillmästare ;) Wok, överdrag till grillen från mamma, pappa, Jacob, Johan, Anna, Elias och Felicia samt en tändare till grillen från Ami och Arne.


En Weber grill från Ami och Arne! Så snygg!




Testade några nya recept igår till buffén och det var jättegott! Nedan ser ni lite bilder.










Kubansk chokladmousse. Tycker ni om mörk choklad var den god annars bör man ha en hel del grädde till :)


Avslutade med en god dring by Karolina (improviserade med gott resultat)

fredag 22 april 2011

Njuter 5 min

Softar fem minuter innan gästerna kommer för att fira min födelsedag som egentligen är på måndag :)
Köpte soffor på Garrys igår som vi fick levererade idag. Jättesköna!





Julia målar naglarna.


söndag 17 april 2011

Kvällsmaten var toppen!

När jag kom hem hade Julia gjort sallad, dressing, lagt upp oliver, gurka och skurit halloumi som Erik grillade tillsammans med kyckling. Det var supergott! Så skönt att komma hem till serverat bord :)

Ljusblå sega maränger

Idag har vi inte gjort så mycket mer än tagit det lugnt och haft en skön söndag i det fina vädret.
Jag har bestämt menyn till fredag då vi ska fira min födelsedag. Satt ute på terassen och njöt, helt underbart! Sedan har Julia och jag gjort maränger på de äggvitorna som blev över efter att jag gjorde efterrätten igår. Vi gjorde sega maränger och de blev jättegoda! Resultatet ser ni på bilderna.





Nu ska jag iväg och spela tennis. Sista träningen för denna terminen. Tråkigt men vi får spela på egen hand i sommar istället
Erik, Julia och jag. Nu måste jag skynda mig!

Ser fram emot kvällsmaten som Erik och Julia lovat att de ska fixa till jag kommer hem :) Undrar vad det blir...

fredag 15 april 2011

Äntligen fredag!

Åhh vad skönt med helg! Helt underbart!

Imorgon ska jag klippa mig. Ska bli riktigt skönt då min lugg är alldeles för lång!



Klippningen är vid 10.15. Julia och Erik ska bulta tennisbanor men jag hoppar det då Johan, Helen och Edvin kommer hit vid 16.00 så jag förbereder här hemma. Vi ska bjuda på hamburgare och till efterrätt blir det ett recept från halv åtta hos mig,jordgubbar i grönpepparsås med vaniljparfait. Supergott! Vi hade dock ingen grönpeppar sist vi gjorde den men det funkade det med. Testa!

I tisdags var vi och hämtade ritningen på vår trädgård som en kvinna vid namn Marianne gjort åt oss. Roligt att få en bild på hur det kan komma att se ut och hon gav även en lista med förslag på växter. Nu vill vi bara börja men det är så svårt att veta vart man ska börja och det är ju inte helt gratis heller så det gäller att tänka igenom besluten ordentligt.

Nu ska jag njuta av att det är fredag och inta soffläge :) Trevlig kväll!

torsdag 14 april 2011

Jag vann!!!

Yes! Jag vann tävlingen om ett armband med telefonnummer! Nu har jag en bra påskpresent till Felicia. Kul, första gången jag vinner i en bloggtävling :)

Ikväll har jag varit på AW med jobbet på Texas Longhorn. Trevligt och god mat. Nu är jag på väg till bussen hem. En timmes färd... kommer vara trött imorgon.


tisdag 12 april 2011

Tävla om armband med telefonnummer

Gör som jag och tävla om dessa fina armband inne på Grodansdagbok


Kolla in Safetylink by CUPE HÄR

måndag 11 april 2011

Nya blommor

Kunde inte hålla mig när jag åkte till affären förut utan svängde in på Blomsterjätten och handlade lite blommor till bordet på terassen.

Imorgon kväll ska jag in till Borås och hämta ritningarna över tomten. Vi har ju bett en arkitekt hjälpa oss att planera trädgården. Ska bli jättespännande att se vad hon hittat på. Nu vill vi verkligen börja med trädgården!



söndag 10 april 2011

Grattis Arne!

Igår var det ju helt underbart väder!
Vi började dagen med att tvätta fönstrerna och sedan åkte vi till Garrys och kollade på utemöbler. Finns ju hur mycket som helst. Vi får nog fundera lite till :)

Efter det så bytte Erik till sommardäck och jag planterade örter och blommor i krukor och klippte lite gamla blommor som jag hoppas ska komma upp på nytt. Helt plötsligt står mamma på altanen. Vad glad jag blev. Hade sagt till Erik innan att det hade varit trevlig med lite sällskap i solen på altanen. Mamma och pappa hade varit hos Johan, Anna och barnen så de tog en sväng om oss innan de åkte hem och det var väldigt uppskattat!
Efter spontanbesöket tog vi på oss träningskläderna och tog en runda på 6 km. Skönt! Konditionen är ju inte riktigt vad den bör vara men det får jag jobba på :)

På kvällen kom Eriks kompis Christian förbi och höll oss sällskap. Trevligt!

Imorse gick jag ut och hämtade tidningen i linne utan att frysa...underbart! Idag ska vi fira Eriks pappa Arne som fyller år. Grattis Arne!
Sedan blir det tennis för min del och sedan kanske vi hyr en film kväll.















Nu ska jag vika tvätt innan jag får njuta av vädret ute. Ha en bra söndag!

fredag 8 april 2011

Julia förlorade sin match men hon och Andrea, en annan tjej som spelar i samma klubb, bestämde att de ville stanna till imorgon ändå. Kan ju vara kul för dem att bo på hotell och lära känna de andra i klubben som också är med i turneringen.
Erik och jag är nu på väg hem men innan dess var vi och åt middag på en restaurang. Gott var det!



Sedan gick vi till Hemköp och köpte lite godis. Kunde inte motstå att fylla denna söta lilla burk :) Den fanns i rosa, blå, grön och gul. Bra alternativ till påsar tycker jag.









Nu får ni ha en trevlig kväll! Vi har en bra bit kvar hem.

Tv-bänk

Here it is:



Bild lånad från www.boconcept.se

Tennis i Vänersborg

Nu är vi framme i Vänersborg för att kolla på Julia. Kanske blir övernattning på hotell om hon går vidare.

Vilket härligt väder!


Erik beställde tv bänken idag! Kommer först 5 maj men känns otroligt skönt att vi äntligen bestämt oss.

För er som undrar varför vi handlar som tokar just nu beror det på att vi köpte nästan inget nytt till lägenheten mer än det som vi visste skulle passa i ett nytt hus. Vi letade efter hus i över tre år och har väntat och sparat på detta länge att få köpa nytt. Så det är så kul att äntligen få inreda. Jag flyttade in hos Erik efter att jag pluggade och innan dess har jag bott i studentlägenhet eller i andra hand så detta är mitt första "riktiga" egna hem som jag får vara med från början att inreda och jag tycker det är så kul! Har väntat många år men nu äntligen :)

torsdag 7 april 2011

BoConcept - urban design

Efter jobbet idag åkte vi till en affär som Erik kände till men som jag aldrig varit inne i. Det var BoConcept och jag blev lite förälskad :) Massa fina möbler och fina vaser etc. Vi hittade en jättefin tv-bänk, som båda gillar. Det ni! Kanske tom ska beställa den imorgon. Vad är det som händer. Nu hittar vi plötsligt möbler på löpande band. Jag klagar inte!

Kunde inte motstå denna tjej/ljusstake :) Fanns i ytterligare två varianter/färger.



Imorgon slutar vi redan klockan 13.00 då vi ska till Vänersborg och kolla på Julia som ska spela tennismatch. Det ser vi fram emot. Ganska skönt att sluta lite tidigare från jobbet också då vi jobbat en hel del sista tiden.

Nä nu är det dags att släcka ljuset och sova. Sov gott och hoppas att ni får en trevlig helg!

onsdag 6 april 2011

Smakprov på sovrummet

Här kommer två bilder från sovrummet. Vi satte upp sängborden och lamporna igår kväll och vi blev nöjda med resultatet. Nu är det en spegel som saknas och eventuellt en hylla samt nytt överkast, gardiner och kuddar.

Vad tycker ni än så länge?





Pratade med Anna precis och vi ska boka in en resa till Köpenhamn i början av Maj! Det ser jag verkligen fram emot :) Tänk en härlig dag på Ströget med shopping, god mat och trevligt sällskap. Längtar redan! Erik och Anders får såklart följa med också.

tisdag 5 april 2011

Sängbord och lampor på samma gång...

... jag tror knappt att det är sant! Sängborden kom idag så vi har varit och hämtat dem precis. Före det var vi och köpte Kartell lamporna jag visade i förra inlägget. Två saker på samma shoppingtur :) Härligt!
Det var nästan så att vi fick med oss en stringhylla också, med plexiglas på sidorna, men den fanns inte i vitt. Får beställa den på nätet eller försöka hitta den i någon annan butik. Tänkte ha den på en vägg i sovrummet med pocketböcker. Tror det kan bli snyggt.
Ny sitter vi i bilen på väg hem, hungriga, så det får bli mat innan vi börjar montera. Hoppas verkligen att detta blir bra nu!
Trevlig kväll!

måndag 4 april 2011

Vilket fint väder vi haft idag! Skönt med sol :)

Var tvungen att fota de fina blommorna vi fick i lördags och den fina orkidéen vi fick av Maria och Heiko när de var här för några veckor sedan. Var så fint ljus genom fönstret.











Åhh längtar till att vi får våra sängbord vi beställt! Vi har satt upp sänggaveln som vi beställde och är nöjda men det fattas något känns det som så jag hoppas att vi får dem denna veckan så att vi kan få ordning på sovrummet. Hade varit så skönt!

Dessa sängbord har vi beställt:


Bild lånad från SOVA

Funderar på att köpa dessa sänglamporna från Kartell:


Bild lånad från Kartell Sverige