torsdag 31 maj 2012

Kladdig chokladkaka

Den ser god ut...


Glossybox maj månad

Igår kom månadens glossybox! Känns väldigt lyxigt att få hem denna ask varje månad :) I denna var det en parfym, som heter sugar grapefruit, en läppenna, rougeborste, rouge och en body lotion.


Just nu står en kladdig chokladkaka i ugnen som Erik ska ta med till jobbet imorgon. Premiäranvände sikaren idag som jag köpte på Skene järn för ett bra tag sedan. Tycker den är så fin :) Nu tyckte Erik att det var dags att den användes. Funkade bra :)


Imorgon kommer vår markis vi beställt. Äntligen!!!

Nu ska jag ut och mäta hur mycket färg vi behöver till fasaden. Ha det gott!

söndag 27 maj 2012

God morgon!

Vilken morgon! Erik och Arne är ute i garaget och jag har börjat morgonen ganska lugnt. Har satt på en tvätt och ska dricka lite kaffe nu innan jag får dra mitt strå till stacken jag med. Ska fixa och dona här hemma idag tänkte jag.

Vi håller ju som sagt på med att bygga ett garage och snickarna har nu gjort sitt och vi ska nu lägga takpannor, sätta panel och fixa insidan såsom isolering, tak etc.



I fredags lyxade vi till det med havskräftor.


I torsdags var Anna och jag på tjejkväll i Göteborg, Mölndal, anordnat av Bloggfamiljen. Det var trevligt! Mingel, tävlingar, snittar, god dryck mm. När det var klart fick vi med oss en godiebag med massa fina saker. Bland annat smink från Makeupstore, Idrottsrabatten (häfte med massa rabattkuponger), vattenflaska, rouge, läppglans, läppbalsam, nyckelring, mera rabatter etc etc. Alltid kul att få en present med sig hem.


Igår hade vi fullt hus. Mamma, pappa, Ami, Arne och sedan kom Johan, Elias, Felicia, Ida, och Jacob på fika. Då passade vi på att ge en bukett blommor till världens bästa mammor, Caisa och Ami!

Till lunch åt vi en jättegod räksallad som Ami gjort. Tack!


Paj var dagens tema till fikat :) Både mamma och Ami hade gjort varsin rabarberpaj. Supergoda! Så hungriga gick vi inte från fikan :)

Till kvällen fixade vi fiskpaket som vi grillade och till det hade vi färsk potatis och en sallad med färsk spenat, rödbetor och chevré. Gott!


Här är en av dagens arbetare :)


Nu ska jag hänga tvätt :) Ha en bra dag alla!!!




torsdag 24 maj 2012

Tjejkväll

Tjohoo! På väg till Bloggfamiljens tjejkväll! Hoppas på en trevlig kväll.

Underbart väder!!!









tisdag 22 maj 2012

Matleverans

Här har ni en bild på vårt egensnickrade bord :)


Blev så glad när jag kollade i min kruka med murgröna. När jag planterade krukan hade jag sått en klängväxt i mitt minidrivhus som jag satte ut men de dog. När det blev lite varmare tryckte jag i några frön och hoppades att det skulle ta sig men jag hade gett upp hoppet men så idag såg jag att de började komma :) Blev så glad!



Idag när vi kom hem stod maten på bordet, varm! Tack Ami! Det var jättegott :)


På torsdag ska jag på min första bloggträff! Det är Bloggfamiljen som anordnar det i Göteborg, Mölndal. Det ska bli kul!
Är det någon av er som ska dit?

Nu ska jag slöa några minuter i soffan innan jag lägger mig. Ha det gott!



måndag 21 maj 2012

Miniinlägg

Har ont i huvudet och är trött så det blir inget längre inlägg.

Har jobbat som vanligt idag. På väg hem var det kö och en krock. Vi åkte 16.15 från jobbet och var hemma 17.50...Segt!

Blir snart sängen! Kram på er!

söndag 20 maj 2012

Träning

Hej,

Idag har det varit tennis igen för Julia så vi har hängt på Marks tennisklubb några timmar. Efter tennisen åt vi kålpudding. Så gott och så enkelt att göra! Sedan njöt vi på terassen med lite glass i solen och efter det drog Erik ut mig på en löparrunda. Skönt men kändes lite jobbigt innan.

Nu har jag kollat på Downton Abbey på svtplay. Vilken underbar serie!

Ha det gott!

lördag 19 maj 2012

Tennis i Dalsjöfors

Just nu sitter jag och kollar på tennismatch. Julia spelar seriespel. Nu börjar det bli kallt! Tur att jag hade med ett par sockor :) Snyggt med sockor i ballerina...





Tidigare idag var jag med Anna och kollade på modevisning i butiken Hemma hos. Alltid lika trevligt att shoppa med Anna! Alltid lika tomt i plånboken efteråt också... ;)

Innan jag mötte upp Erik och Julia så var vi en sväng i Borås och åt lunch på Viskan. På vägen tillbaka genom stadsparken fotade jag dessa underbara tulpaner! Så fina!!!





Hoppas att ni får en trevlig kväll!

fredag 18 maj 2012

Gardiner

Hittade gardintyg till grovingången så nu håller jag på att sy :)








Grattis Erik på namnsdagen!

Idag har min älskling namnsdag. Han fick ett mail från CDON som grattade honom annars hade jag nog inte tänkt på det... Jag tycker det hade varit bättre att de skickade ett mail till mig :)

Idag ska vi köpa toppdress och ev jord på Skene Järn. Sedan hade jag tänkt kika lite på gardintyg. Vill få upp gardiner i köket nu! Vi har bestämt oss för hissgardin men är oense om vi ska ha en eller två :) Vi har två fönster bredvid varandra som sitter ganska tätt. Vi får se vad det blir :)

torsdag 17 maj 2012

Hockey VM

Trotsade vädret och sprang 4,17 km. Det regnade konstant men det var skönt.

Denna veckan har jag gått 30 min och sprungit 4,17 km än så länge.

Nu ser vi på hockey VM. Spännande! Heja Sverige!!!

Location:Kinna

Besök av finaste Anna!

Anna kom förbi på en kaffe. Trevligt!

Hade ingen fika så jag slängde ihop en sockerkaka. Gjorde efter standard recept men lade i äppelbitar som jag stekt i lite smör, kanel och socker. Den blev godkänd :)


Nu har jag precis kommit in efter att varit ute i regnet och planterat om lite krukor. Vilket väder!!! Men det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder ;)

Det blev biffen till lunch istället då vi ska se Elfsborgsmatchen i Kinna och då får vi kvällsmat där istället. Det var en lättlagad och god mat! Vi hade även ajvar relish och cremé fraiche till.
Ajvar relish är gott till grillat, antingen som det är i burk eller utblandat med cremé fraiche eller youghurt.

Ha det gott!

Frukost framför TV:n

Julia och Erik är iväg på tennismatch och jag stannade hemma och just nu äter jag frukost framför Nyhetsmorgon.


Vet inte riktigt vad jag ska göra idag mer än att städa ute runt garaget men det borde inte ta hela dagen :) Ska jag ta mig ut på en promenad/löptur kanske? Hmmm ja vi får se...det är ganska så skönt i soffan ;) Tvätta och städa kan jag ju alltid göra också... en maskin har jag redan startat...

Igår stannade vi till på Hyssna handel och handlade lite och jag fick med mig den här tidningen.


Blev sugen på receptet som visas på förstasidan, Fruktiga faijtas. Jag köpte ryggbiff förra veckan som vi måste äta idag så det passade bra!

Här har ni receptet. Verkar vara enkelt också!



onsdag 16 maj 2012

Nastygal

Hallojsan!

Onsdag och det är helg! Skönt!

Kikade runt lite på nätet på kläder och hittade denna snygga tröjan på Nasytgal


Någon som beställt därifrån?

Ha det bra!

Hon har en blomma i sitt hår...

God morgon!

Onsdag idag och helg om sisådär 8 h :)

Idag kör jag med en blomma i håret.



Ha en bra dag!

Location:Bilen

tisdag 15 maj 2012

Bä bä vita lamm...

Hur söt var inte denna lilla individen :) Nyfiket litet lamm som jag träffade när jag var ute och gick. Det är det bästa med att bo som vi gör. Nära till natur.
Jag var ute och gick en halv timma. Skönt att komma ut i den sköna luften.




Nu är jag trött och ska sova!

Ha det gott och grattis Maria till vinsten hos Affi :)

söndag 13 maj 2012

Lagerhaus

I eftermiddag har jag varit i Knalleland och jag fick med mig en del hem. Ett brickbord som vi ska ha på terassen, en korg som jag ska ha i sovrummet till min hårblås, borste etc, en gul kruka och lite salta fiskar till bilresan hem samt en påse men den glömde jag ta kort på. Allt från Lagerhaus.


Nu mästarnas mästare!



Knalleland

Har varit hos mamma och pappa. Mysigt! Nu är jag på väg till knalleland! Underbart väder!





lördag 12 maj 2012

Asics -GT2170

Här är mina nya springskor som jag fick av familjen i födelsedagspresent. Vad snabbt jag kommer springa nu ;)

Tack för skorna mamma, pappa, Jacob, Johan, Anna, Elias och Felicia!!!




Skohylla och arbetsläger

Idag har jag varit ute hela dagen. Vi har jobbat med garaget. Arne och Ami är på arbetsläger här :) De har hjälpt till hela helgen! Tack!!

Mamma och pappa kom förbi idag också. Pappa hade byggt en jättefin och jättepraktisk skohylla som han och mamma satte på plats i vår grovingång. Nu kan vi ställa massa skor där! Superduper :) Tack!!!

Erik och jag är väldigt tacksamma för all hjälp vi får! Det är kul också eftersom man får chansen att umgås tillsammans.

Här är den fina hyllan.



Nu ska vi se hockey. Hoppas att det blir vinst idag!

Garage

Har precis ätit frukost och ska snart ut och greja med garagebygget. Hoppas inte att det regnar idag!!!

Ha en bra dag!!!

fredag 11 maj 2012

Revlon - 1002 nutri color creme

Idag är jag ledig! Har varit och klippt mig och varit på vårdcentralen och kollat leverfläckarna och det var ingen fara. Skönt!

Sedan köpte jag sockar till Julia och kunde inte låta bli att shoppa lite själv :)

Köpte även en sorts inpackning hos frisören som tar bort det gula i håret. Får se hur det blir :) Har haft silvershampo innan när jag haft blekt hår och det har fungerat. Spännande!


Här är de långklänningarna jag köpt.


Nä nu ska jag ut och jobba med garaget :)

Ha det bra!

torsdag 10 maj 2012

Kokostoscakaka

Idag har jag bakat kokostoscakaka. Den är så gooood! Receptet hittar ni HÄR! Lovar att det blir succé om nu bjuder på den :)


Tomterna och chilin jag sådde växer! Kul! Men jag är lite nyfiken när det kan komma chili...en månad, två månader? Någon som vet?



Imorgon är jag ledig! Nice!
Ska först klippa mig och sedan ska jag till vårdcentralen och kolla mina leverfläckar. Hoppas att de är ok!¨¨Nä nu ska jag nog gå och skära upp kakan.

Pappa håller på att göra ett skoställ till oss. Jag är nyfiken på hur det blir :)

Ha det bra!

tisdag 8 maj 2012

6 km

Igår kväll hade jag lite lätt huvudvärk men kände att det skulle vara skönt att gå ut och gå lite. Började att gå men det kändes bättre i huvudet så jag testade att jogga och det kändes nästan lättare så det blev totalt 6 km motion igår :) Skönt!

Jag börjar känna av min allergi nu. Det är björken tror jag. Hoppas att det blir bättre snart. Man vet ju inte om man är förkyld eller allergisk...

Idag är det kurs igen men imorgon är jag tillbaka på jobbet igen som vanligt.

Ha en bra dag!

måndag 7 maj 2012

Musse Pig

Glömde visa min nya Musse Pig tröja jag köpte i lördags :)




Skön tröja när man sitter på kurs hela dagen. Det var 20% på Wilma så billig var den också.
Halsbandet kommer från Thomas Sabo och sjalen köpte jag i Gent.
Ha det!

Fortsättning Swedish Taste

Ok lite uppdatering från lördagskvällen.
Ami fyllde 65 år igår så vi överraskade henne med en kväll på Swedish taste i Göteborg. Tillsammans med en kock och somlier lagade vi en fyrarätters middag och drack gott vin till det.
Det var två förrätter, huvudrätt och dessert. Vi åt bland annat aborre, nässelsoppa med pilgrimsmussla och romsäck, lamm, potatisskum, rostade rödbetor, rödvinsås, glass på rostade jordgubbar,vit chokladmousse med rabarber mm.
Pilgrimsmusslorna rensade vi(läs Erik och Ulla). Om ni kollar på bilderna jag lade in igår är det skalet från musslorna som salladen till soppan serverades. Stora och fina. Symbolen till Shell. Det visste jag inte innan.
Det var en jättetrevlig kväll som avslutades på First Hotel med en drink och sedan bussen hem.
Nu har jag lunch och sitter ute i den friska luften. Ska snart ta en promenad. Jag är på kurs idag.
Lunch: Karolinas köttfärssoppa :)




Härliga blommor i vackra färger har de planterat utanför fabriken på Volvo.




Ha en bra dag!

Location:Göteborg

söndag 6 maj 2012

Swedish taste bilder

Här kommer några bilder från igår när vi var på Swedish taste.